Makine Teknolojileri Alanı Tanıtımı

Makine Teknolojileri Alanı Tanıtımı

10.01.2018 3945

  MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

 

 

 

Makine  Teknolojisi öğrencisi olmak için bedensel yeterliliği tam,  titiz, yaratıcı, temel   matematik, fizik, malzeme ve işleme bilgisine sahip, sabırlı, çalışkan  kişiler olmalıdır.

 

 

 

Alanımızda Mesleki Eğitim Verilen Dallar:

 

 

 

Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) Dalı;

 

 

 

İmalat ve CNC tezgâhlarını kullanabilen, sektörün ihtiyaç duyduğu makine parçalarını üretebilen, makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini, bakım ve onarımını yapabilen nitelikli ve kalifiye  eleman  yetiştirmeyi hedefler.

 

 

 

Makine Bakım Onarım Dalı;

 

 

 

Tezgahların;  kataloglarını inceleyerek, kurulumunu ve  arıza tespitini yapabilen. Arızalı   parçayı onaran ya da yenisi ile değiştiren tezgah ve makinelerin periyodik   bakımlarını yapan nitelikli teknik eleman  yetiştirmeyi hedefler. 

 

 

 

 

 

İş Bulma İmkanı ve üniversite

 

 

 

Bu Alanı seçen öğrenciler; makine imalatı yapan fabrikalarda, otomotiv sektöründe, gemi makinelerinde, talaşlı imalatta, makine bakım ve onarımı ile montaj elemanı olarak iş bulma imkânlarına sahiptirler. Ayrıca kendi işletmelerini de kurabilirler.

 

Mezun öğrenciler Puan sıralamasına göre; makine, mekatronik,  imalat mühendisliği gibi lisans ve alan ile ilişkili ön lisans programlarını tercih edebilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI

 

 

 

 Makineler, insanların hayatını kolaylaştıran, yaşam kalitesini yükselten en önemli unsurlardan biridir.

 

 

 

Makine teknolojisi alanı ekonomik kalkınmanın temelidir. Alan, ülkemizde ve dünyada hızla ilerlemektedir, getirisi ve katma değeri de ekonominin lokomotif durumundadır.

 

 

 

Makine  Teknolojisi öğrencisi olmak isteyenler bedensel yeterliliği tam  titiz, yaratıcı, mesleği ile ilgili teknolojik   yenilikleri takip ederek ve mesleğinde kullanan, temel   matematik, fizik, malzeme ve işleme bilgisine sahip, sabırlı, estetik görüşlü,   ekip çalışmasına yatkın, kişilik özellikleri   gelişmiş, çevreye duyarlı kişiler olmalıdır.

 

 

 

Alanımızda Mesleki Eğitim Verilen Dallar:

 

 

 

Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC) Dalı;

 

 Klasik talaşlı imalat tezgâhlarını ve bilgisayar kontrollü talaşlı imalat tezgâhlarını çalıştırıp sayısal kod üreterek kullanabilen, makine parçalarını işleyebilen, bu makinelerin her türlü ayar ve kontrollerini yapabilen, makinelerin üzerindeki tüm sistemlerin bakım ve onarımını yapabilen nitelikli ve kalifiye personel yetiştirmeyi hedefler.

 

 

 

 

 

Makine Bakım Onarım Dalı;

 

 

 

Tezgah kurulumunu yapan,   tezgahların bakım kataloglarını inceleyerek arıza tespitini yapan, arızalı   parçayı onaran ya da yenisi ile değiştiren tezgah ve makinelerin periyodik   bakımlarını yapan nitelikli kişiler yetiştirmeyi hedefler. 

 

 

 

 

 

İş Bulma İmkanı

 

 

 

Bu Alanı seçen öğrenciler her türlü makine imalatı yapan fabrikalarda, atölyelerde, otomotiv sektöründe, gemi makinelerinde, talaşlı imalatta, makine bakım ve onarımcısı ve montaj elemanı olarak iş bulma imkânlarına sahiptirler. Ayrıca kendi işletmelerini de kurabilirler