T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / ÇİĞLİ - Çiğli 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMI AÇILMIŞTIR.

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN OKULUMUZDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMI AÇILMIŞTIR.

Okulumuz, bünyesinde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eğitimi vermenin yanı sıra, 2021 - 2022 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuzda  Mesleki Eğitim Merkezi programı açılmıştır.

MEMP ( MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMI ) HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/egitim/mesleki-egitim

 

♥Mesleki eğitim merkezlerinde okuyan öğrencilere 11. sınıfın sonunda Kalfalık Belgesi, 12. sınıfın sonunda ise Ustalık Belgesi verilecektir. 

♥Yapılan yeni düzenleme ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarı ile mesleki eğitim merkezi öğrencileri lise diploması alabilecektir.

♥Bu çerçevede öğrencilerin açık ortaöğretim yoluna ilaveten istemeleri durumunda, mesleki eğitim merkezlerinde fark derslerini alabilmelerine imkân tanınmıştır. Böylece mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler diploma alabilmek için fark derslerini ya açık öğretim kurumları yoluyla ya da mesleki eğitim merkezlerinde yüz yüze eğitim yoluyla tamamlayabilme imkânına sahip olabilecektir. 

♥En az ortaokul mezunu olup zorunlu eğitim çağında olanlar ve on dokuz yaşından gün almış olanlardan da yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir.

 

SÜREKLİ DEVAMSIZLIK YAPAN VEYA BAŞARI DURUMU OLDUKÇA DÜŞÜK ÖĞRENCİLERİMİZİ KAPSAMDA OLAN 33 ALAN 181 MESLEK DALI NDA EĞİTİM ALMALARI İÇİN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ. HAFTANIN DÖRT GÜNÜ İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM ALIRKEN ASGARİ ÜCRETİN %30 UNDAN AZ OLMAMAK ÜZERE ÜCRET ALIYORLAR.

HAFTANIN BİR GÜNÜ OKULA DERSE GELİYORLAR. AYRINTILI BİLGİ İÇİN OKULLARIMIZI ZİYARET EDİNİZ.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2021 - Güncelleme: 22.12.2021 14:56 - Görüntülenme: 5319
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
MEMP,